Nárciszünnep Kaposvár 2023 – programok

0
(0)

A 2023-as Nárciszünnep Kaposvár egyik legszebb programja lesz ebben az évben. A Rippl-Rónai József Emlékház és Látogatóközpont területén, az őspark fái alatt megbúvó 20 000 nárciszhagyma virágzása igazi „kaposvaricum”.

A kaposvári nárciszünnep a művészet és a természet csodálatos harmóniájával várja a somogyi megyeszékhelyre látogató turistákat.

Az ünnep idején kisvonat köti össze a Kossuth teret a Róma-hegy tetejével, hogy egy belvárosi séta vagy kávé után kényelmes városnézés során juthass fel a festő egykori birodalmába – közölték a szervezők.

Nárciszünnep Kaposvár 2023 - programok

A 2023-as kaposvári Nárciszünnep programjai

A villa kapuinál századfordulós kosztümben fogadnak a szervezők, az időutazás már itt megkezdődik. A parkban sétálgatva Rippl-Rónai József „Emlékezéseim” című, önéletrajzi indíttatású könyvéből hallgathatsz meg részleteket. Idegen ajkúak is művelődhetnek, hiszen angol nyelven is elérhetők a hanganyagok.

Kaposvári nárciszünnep 2023

Az Andrássy-ebédlő történetéről mesélő tudományos előadások nem csak a Rippl-Rónai-rajongók számára lehetnek érdekesek, csakúgy, mint az az okostelefonos alkalmazás, amelyet egy kaposvári egyetemista, Keresztes Bálint fejlesztett ki. Az applikáció egy VR-szemüveg segítségével nyújt nem mindennapi élményt: Rippl-Rónai leginkább ikonikus „kukoricás” festményeiben találod magad, ahol bármerre nézel, a festőt megihlető közeg a művész saját ecsetvonásain keresztül jelenik meg.

A szokásos tárlatvezetések sem maradhatnak el: a résztvevők Rippl-Rónai József sokszor „bulváros” életébe és az azok lecsapódásaként értelmezhető művészeti korszakaiba nyerhetnek bepillantást. Az ünnep hétvégéjén ingyenes a belépés a látogatóközpontba, a villába és Rippl-Rónai József egykori műteremébe is.

Nárciszünnep Kaposvár 2023 - programok

A Nárciszünnep gyerekünnep is: a legkisebbek számára kézműves-foglalkozások, óriás puzzle, nagy közös festés és még rengeteg izgalmas élmény garantálja a felhőtlen szórakozás közbeni interaktív ismeretszerzést és Rippl-Rónai művészetének megismerését. A Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár is minden évben jelen van, sátruknál kreatív meglepetések várnak mindenkit. Amikor figyelmüket épp nem köti le valamelyik program, a látogatók szórakoztatásáról könnyűzenei és jazzegyüttesek, valamint a Csiky Gergely Színház művészei gondoskodnak.

Hagyományosan rengeteg játékkal várnak a szervezők: a gólyalábtól a sakkon keresztül a tekén át minden játékos kedvű látogató kipróbálhatja ügyességét. A Paprika Jancsi Csúzlizdáját hiba kihagyni, ebben a kis szakmai műhelyben a csúzlihasználat doyenjévé válhatsz. A park területén a Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnázium diákjai és tanárai festenek, rajzolnak, szobrot készítenek, egyedi fényképészeti eljárással képeket hívnak elő, és ruhákat terveznek, majd ezeket zenés színpadi show keretén belül be is mutatják. Végül, de nem utolsósorban: a kézművesek, az agyagozás, a húsvéti ajándéktárgyak készítése a Compass Egyesület külföldi önkénteseivel, a vesszőfonás, de a csacsisimogató is szerves, ma már elmaradhatatlan részét képezik a Nárciszünnep forgatagának.

Fotó: kaposvar.hu

 

Jártál már itt? Értékeld ezt az úti célt!

Csak bátran!

Átlag 0 / 5. Szavazatok: 0

Egyelőre még nem érkezett szavazat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük