Kitzbühel: látnivalók és élmények Ausztria kedvenc síparadicsomában

5
(2)

Kitzbühel az egyik legexkluzívabb síparadicsomnak számít Ausztriában, környéke tele van luxusszállodákkal, ahol azok a világsztárok szállnak meg, akik a síelés szerelmesei. A Nyugat-Ausztriában, Tirolban található kisváros azonban nem csak télen népszerű, sokan látogatják az év többi időszakában is.

Ha sok pénzünk van és imádunk síelni vagy snowboardozni, akkor természetesen télen keressük fel a tiroli városkát, Kitzbühelt, hiszen elképesztő pályákkal rendelkezik az őt körbeölelő, közel kétezer méter magas hegyeknek köszönhetően.

Kitzbühel télen

Kitzbühel télen

Tagadhatatlan: Kitzbühel egy igazi síparadicsom, itt rendezik meg minden évben a kultikus Hahnenkamm síversenyt is. Ha azonban túl tudunk lépni a téli sportokon, érdemes alaposabban is szemügyre venni Kitzbühel városát, és nemcsak télen.

Kitzbühel Ausztria

Kitzbühel egy gyönyörű középkori eredetű kisváros, lakosainak száma nem éri el a 10 ezer főt sem. 762 méterrel a tengerszint felett fekszik, nagyon hangulatos település tipikus színes, osztrák házakkal. A sétálóutcát végigjárva ezeket csodálhatjuk meg, itt lehetőségünk nyílik egy kis shoppingolásra és kávézásra is. Ha kíváncsiak vagyunk a most 751 éves város történetére, sétáljunk el egészen a Museum Kitzbühelig. A többszintes múzeumban Kitzbühel történelme mellett az alpesi síelés történetével is megismerkedhetünk, de Alfons Walde kitzbüheli művész festményeit, grafikáit is megnézhetjük.

Kitzbühel sípálya

Sípálya Kitzbühelben

A város egyik legszebb temploma a St. Andreas plébániatemplom, mely az óváros északi részén található, festői környezetben.

Kitzbühel látnivalók

A későbarokk templom kívülről is nagyon szép, de belsejének gyönyörű stukkói, mennyezeti festményei és freskói kifejezetten káprázatosak. A régi temetőben, a plébániatemplom mellet található a kétemeletes gótikus Liebfrauenkirche (Szűzanya templom), melynek tornyát Kitzbühel szimbólumának is tartják. Főoltárának szentképe miatt zarándoktemplom. Abszolút ellentéte ezeknek a gazdagon díszített, meseszép templomoknak a Kitzbühel fölé magasodó Bernhard-Kapelle, mely egyszerű szerkezetével nyűgözi le a látogatókat. Érdemes megnézni ezt a templomot is, ha másért nem, a tájért, mely körülveszi. Kiváló fotókat lehet itt készíteni. Harangjátékot hallhatunk Kitzbühelben minden nap 11 és 17 órakor. A harangok a gótikus Katharinenkiche templomból szólnak a második világháborúban elhunytak emlékére. Az emléktemplom 16. századi rézműves, szárnyas oltára az egész régió páratlan gyöngyszeme.

Kitzbühel látnivalók

Mindegy, épp milyen évszakban járunk, Kitzbühel két hegycsúcsa kötelező látnivaló. A Kitzbühel Horn 1998 méter, a Hahnenkamm 1655 méter magas. Mindkét hegyről elképesztő a kilátás, nem túlzás azt állítani, hogy Európa egyik legcsodálatosabb panorámája ezekről a hegyekről látható.

Kitzbühel látnivalók

A hegyeken nemcsak síelni, túrázni is érdemes, a Hahnenkamm hegyállomásán pedig szuper beltéri és kültéri játszótér is várja a kicsiket. Miután teleszívtuk a tüdőnket igazi hegyi levegővel, nézzük meg Kitzbühel „mélységét” is. A Schwarzsee három kilométerre található a várostól északnyugatra. A tó nagyon szép, ráadásul gyógyhatású is magas iszaptartalma miatt. Ha mégsem akarunk vagy tudunk benne megmártózni, horgászhatunk is itt, vagy kipróbálhatjuk a kenuzást és a kajakozást.

Amennyiben gyerekekkel vagyunk, a város aquaparkját se hagyjuk ki. Az Aquarena Kitzbühel vízesés élménymedencéjében és csúszdáin biztosan jól mulat majd az egész család.

Aquarena Kitzbühel

Aquarena

Ha szívesen szétnéznénk Kitzbühel környékén is, jó választás lehet gyerekekkel a várostól 4 km-re fekvő Aurach, melynek vadasparkjában számtalan állatot csodálhatunk meg a kőszáli kecskétől a kenguruig, de a 6 km-re található Kirchberg is, melynek tavánál találjuk Tirol leghosszabb csúszdaparkját. Ha nem sajnáljuk, hogy egy órácskát vezetnünk kell, akkor viszont Innsbruckba ruccanjunk ki, mert ez Ausztria egyik leghangulatosabb városa, melynek szépségében az idők végezetéig lehet gyönyörködni.

Jártál már itt? Értékeld ezt az úti célt!

Csak bátran!

Átlag 5 / 5. Szavazatok: 2

Egyelőre még nem érkezett szavazat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük