Ezek lesznek a 2023-as év hosszú hétvégéi

0
(0)

Hosszú hétvége 2023-ban is bőséggel lesz a hétköznapra eső ünnepnapok miatt, de ezúttal szombati munkanapokra nem kell készülnünk.

2023-ban az alábbi időpontokban lesznek hosszú hétvégék

 

Négynapos hosszú hétvégék 2023-ban:

Húsvét: aprilis 7-8-9-10. – péntek, szombat, vasárnap, hétfő

Karácsony: december 23-24-25-26. – szombat, vasárnap, hétfő, kedd

 

Háromnapos hosszú hétvégék 2023-ban:

Május elseje: április 29-30. és május 1. – szombat, vasárnap, hétfő

Pünkösd: május 27-28-29. – szombat, vasárnap, hétfő

Október 23.: október 21-22-23. – szombat, vasárnap, hétfő

Újév: december 30-31. és 2024. január 1. – szombat, vasárnap, hétfő

Március 15-e és mindenszentek 2023-ban szerdára esik, így ezekhez nem kapcsolódik most plusz szabadnap. Augusztus 20-a pedig vasárnap lesz, ami sajnos azt jelenti, hogy egy pihenőnappal kevesebb jut a nyár utolsó hónapjában.

2023 munkaszüneti napok terén jobb év lesz

Azt is mondhatnánk, hogy el leszünk kényeztetve, hiszen 2022-ben csak hat, 2023-ban viszont kilenc ünnepnap esik hétköznapra. Csak azt a fránya augusztus 20-át sajnáljuk, de hát nem lehet mindig minden tökéletes.

Lesz valaha ünnepnap december 24-e?

A lakosság óriási többséggel támogatná ezt a kezdeményezést, de egyelőre a magyar kormány nem hajlik efelé.

A témát legutóbb, 2022 szeptemberében Balassa Péter (Jobbik) parlamenti képviselő vetette fel. Az egyik fő indokként azt írja a képviselői előterjesztésben, hogy amikor december 24. hétvégére esik, akkor azt az előző hetek valamelyik szombatján le kell dolgozni. Tehát nyilvánvaló, hogy a munkaszüneti nappá nyilvánítás egy erős igény a munkavállalók részéről – írja.

Végső soron itt egy értékválasztásról van szó: egy magát kereszténynek valló ország kormányának tekintettel kellene lennie a magyar családok azon igényére, hogy december 24-től 26-ig együtt tudjanak lenni. Ez az időszak legyen a békesség, a szeretet és a meghitt ünneplés időszaka

– írta Balassa.

Közel 2 évvel ezelőtt az MSZP-és Gurmai Zita egy írásbeli kérdést tett fel a témában. Akkor a kormány azt írta a felvetésre:

A jelenleg is érvényben lévő munkaszüneti napok számának növelése gyengítené a versenyképességet és GDP kiesést is okozna, érzékenyen érintené a nemzetgazdaság teljesítményét és a költségvetés bevételeit is.

Jártál már itt? Értékeld ezt az úti célt!

Csak bátran!

Átlag 0 / 5. Szavazatok: 0

Egyelőre még nem érkezett szavazat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük