Európa legjobb tengerpartjai

0
(0)

Tengerhez készültök utazni? Európa mediterrán és óceáni éghajlatú vidékein számtalan lehetőség kínálkozik, szemet gyönyörködtető partszakaszokkal, változatos színekkel és élővilággal. A europeanbestdestinations.org készített nemrégiben egy rangsort, és bár érzünk benne némi szubjektivitást, ötletet azért lehet belőle meríteni.

15. Barra Beach, Skócia

barra-beach

Barra szigete 60 négyzetkilométeres, a nyugati partján szép homokos szakaszokat találunk. A tenger vize itt fürdőzésre nem a legalkalmasabb, de a hideg vízért cserébe kárpótol a látvány.

14. Macarelleta Beach, Menorca

macarelleta-beach

Menorca a Spanyolországhoz tartozó Baleár-szigetek legészakibb tagja. Mallorca idegenforgalmi vonzerejéhez nem mérhető, de gyönyörű azúrkék, és kellemesen meleg vizű öblöket találunk a sziklás part mentén.

13. Scopello Beach, Szicília

scopello-beach

Igazi Dél-Olasz temperamentum, ötvözve ódon kilátótornyokkal és romokkal. A sziklás parton számos luxusszálloda igyekszik az Európa minden tájáról idesereglő turisták igényeit kielégíteni.

12. Pinarello Beach, Korzika

pinarello-beach-corse

A Franciaországhoz tartozó Korzika egyik legszebb partvidéke. A tengerpart 2 kilométer hosszú, erdők és pálmafák által szegélyezett. Világhírét a fehér homokjának és a kiváló minőségű vizének köszönheti.

11. Egremni Beach, Görögország

egremni-beach

Korfutól délre, a Jón-tenger partján találjuk Nyugat-Görögország népszerű tengerpartját, az Egremni Beach-et. Meleg vize és a helyiek vendégszeretete messze földről vonzza ide a pihenni vágyókat.

10. Kampen Beach, Dánia

kampen-beach

Kissé meglepő, de lesz még ennél is hihetetlenebb part a listán. Az Északi-tenger nem a legnépszerűbb strandolási úti cél, de a látvány valóban megkapó. A sötétzöld tengervíz és a partra kifutó hullámok inspiráló környezetet biztosítanak a kikapcsolódásra vágyók számára.

9. Nissi Beach, Ciprus

nissi-beach-cyprus-ayia-napa

A Földközi-tenger augusztusban és szeptemberben akár 26 fokos is lehet itt, a Kelet-Ciprusi Ayia Napa közelében. A tiszta vizű, 500 méter hosszú strandra fenséges kilátás nyílik a környező sziklák tetejéről.

8. Porto Santo Beach

porto-santo-beach

Az Atlanti-óceánban fekvő, Marokkó partjaitól mintegy 600 kilométerre lévő Porto Santo Beach fehér homokjával és minden igényt kielégítő szállodáival igyekszik minél több turistát vonzani. Szépsége ellenére ez a 9 kilométeres, gyönyörű partszakasszal büszkélkedő sziget egyike a kevésbé ismert európai üdülőhelyeknek.

7. Virgin Island’s creek

virgin-islands-creek

A franciaországi Bretagne-félsziget is bővelkedik szépségekben. Az éghajlat kellemesen átmeneti az óceáni és a mediterrán között, nagyon enyhe telekkel, és nem túl forró nyarakkal. Nem csoda, hogy a sziklás parton vígan megélnek a szubtrópusi növények is.

6. Grande Plage Biarritz

grande-plage-biarritz

A Délnyugat-Franciaországban található, spanyol határhoz közeli Biarritz a szórakozni vágyók és a családostul utazók számára is remek lehetőségeket kínál. A homokos tengerpart mellett egymást érik a szállodák, klubok és a szórakozóhelyek.

5. Los Canos de Meca

loscanosdemeca

Az andalúzia homokos és tiszta vizű strand leghíresebb látványossága a Trafalgar-világítótorony. Ha itt járunk, mindenképp ruccanjunk át a közeli Gibraltárra is, hogy megcsodálhassuk a hófehér sziklákat.

4. Isola Bella Beach, Szicília

isola-bella-beach

Egy újabb dél-olasz part, közvetlenül a Taormina alatt. A tengerpart igen változatos, találunk itt homokos és sziklás szakaszokat, barlangokat és mediterrán növényzettel borított apró szigeteket is.

3. Zlatni Rat Beach, Horvátország

zlatni-rat-beach

A helyiek által Aranykürtként emlegetett partszakasz a dalmát tengerpart gyöngyszeme. 2 kilométerre található Bol kikötőjétől, homokos strandja és valószerűtlenül kék vize biztosította a dobogós helyét a listán.

2. Praia da Cova Redonda

AlgarvePraiaRedonda_resize

Dél-Portugália legszebb partszakasza. A szelid, homokos tengerpart mentén megcsodálhatjuk a változatos, mediterrán növényzetet, és a számtalan sziklaformációt, melyeket a tenger vize és a szél eróziója közösen alakított ki.

1. Tenby Harbour Beach, Wales

tenby

És itt a meglepetés! A mediterrán partokat simán lepipálva egy walesi strand győzött. A kicsi, de homokos part nagyszerű időtöltést nyújt a gyerekeknek, hogy aztán a családdal együtt felkerekedve meglátogassák a helyi kastélyt és a középkori fallal elválasztott belvárost. Érdemes csónakot bérelni, és ellátogatni a közeli Caldey-szigetre is.

 

Utazás Prágába: a kihagyhatatlan látnivalók

Chimelong, a világ legnagyobb akváriuma

Barcelona látnivalói – utazás Katalónia fővárosába

Jártál már itt? Értékeld ezt az úti célt!

Csak bátran!

Átlag 0 / 5. Szavazatok: 0

Egyelőre még nem érkezett szavazat