A Kincs, ami nincs című film forgatási helyszíne: Key Biscayne, Florida

5
(2)

A Kincs, ami nincs helyszíne a film szerint egy kis szigetecske, valahol a Csendes-óceán távoli zugában. No, de létezik valójában a Pongo Pongo-sziget, ahol a félnótás Anulu, Mama, Kamasuka, valamint utóbbi páros három gyönyörű lánya, Aluar, Ula és Ayola retteg a kalózok támadásaitól? És hogy jön a képbe Key Biscayne?

Pongo Pongo ayola, ula, aluar

Az már a film két főhősének szerencsés hajótörése (pontosabban hajóvesztése) után kiderül, hogy Charlie O’Brian (Bud Spencer) és Alan Lloyd (Terence Hill) nem egy lakatlan szigetre érkezik. Szépen gondozott gyep, egészen szabályos módon telepített ligetes, bokros vidék… Még a tavacska is inkább hasonlít egy golfpálya közepén lévő vízre, mint egy trópusi sziget vadregényes világára. Persze aztán hamar ki is derül, hogy „Csárliék” nem egyedül vannak a „Pongo Pongo” nevű szigeten.

No de létezik egyáltalán Pongo Pongo szigete?

A név alapján valavá Polinéziába lehetne ezt a kis földdarabot elhelyezni, de a rossz hírünk az, hogy sajnos Pongo Pongo nem létezik.

Pongo Pongo kincs ami nincs

A filmben Pongo Pongo a sziget neve.

A Kincs, ami nincs című filmet Miamitól egy kőhajításnyira forgatták a floridai Key Biscayne szigetén. A helyszín ugyanis egyrészt tökéletesen megfelelt a forgatókönyvnek: pálmafák, óceán, egyszóval trópusi környezet; másrészt olcsóbb is volt, mint valahol több ezer kilométerre, a Csendes-óceánon filmezni.

Key Biscayne – mi várja itt a turistákat?

Ha valaki nosztalgiázni szeretne, és közelről is szemügyre venné a híres Bud Spencer&Terence Hill-klasszikus forgatási helyszínét, legegyszerűbben Miamiból tud ide átruccanni a Rickenbacker Causeway-n keresztül. Mindössze néhány kilométeres az út, máris Key Biscayne-en vagyunk.

Key Biscayne sziget

Kilátás Miamira Key Biscayne-ről.

A sziget elsősorban a filmben is látható homokos tengerpartjairól híres, de sokan érkeznek az óceáni panorámát csodálni, továbbá a vízisportok szerelmesei sem szoktak errefelé unatkozni. Méltán népszerűek a paradicsomi sziget éttermei is, külön kiemelendő az ikonikus Rusty Pelican, amelynek teraszáról fantasztikus kilátás nyílik a Biscayne-öbölre és Miami belvárosára.

Miami és a Key Biscayne-sziget között útbaejthetjük Virginia Key-t is, ez a sziget ad otthont a híres tengeri akváriumnak, a Miami Seaquariumnak. Nézzük meg a szigeten a Virginia Key Beach Parkot is.

Lazulás vagy aktív pihenés? Itt mindent lehet!

Key Biscayne szigetén a strandolás mellett számos sportlehetőség is várja a látogatókat. Lehet itt golfozni, teniszezni, bérelhetünk kajakot, és a horgászat is jó kilátásokkal kecsegtet.

Key Biscayne sziget

Key Biscayne a világítótoronnyal.

A sziget élővilágát és történelmét tanösvényeken keresztül ismerhetjük meg, sőt, a régi világítótoronyba is felmászhatunk, ha épp kedvünk tartja.

Jártál már itt? Értékeld ezt az úti célt!

Csak bátran!

Átlag 5 / 5. Szavazatok: 2

Egyelőre még nem érkezett szavazat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük