Tokió – a japán főváros csodái

5
(2)

Tokió látnivalóit nem lehet semmilyen más városéival összehasonlítani. Japán csodáit érdemes a fővárossal kezdeni, aztán indulhatunk bármelyik irányba!

Ázsiában minden teljesen más, mint amit itthon megszoktunk. Nagyon szerencsés az, akinek lehetősége nyílik a Távol-Kelet kultúrájába betekinteni és ezzel életre szóló élményeket gyűjteni. Ha olyan mázlista vagy, hogy Japánba, és azon belül Tokióba készülsz, ezeket a helyeket semmiképp se hagyd ki! Kalandra fel, irány Tokió!

Tokió Japán fővárosa, az ország legnagyobb szigetén, Honsún fekszik. A világ egyik legnépesebb városa, lakosainak száma 12 millió fő, az agglomerációval együtt pedig több mint 33 millió fő.

Tokió

Éghajlata szubtrópusi, a nyarak nagyon melegek és párásak a városban, ami eleinte biztosan szokatlan lesz a mi szervezetünk számára. Már ha nyáron utazunk ebbe a különleges metropoliszba. Az augusztust azért próbáljuk meg elkerülni, mert ez a legmelegebb hónap Tokióban, ekkor az átlaghőmérséklet 27,5 fok! Tokió legfőbb nevezetességei az alábbiak, mindenképp keressük fel őket!

Császári palota

Az uralkodó család lakhelye Tokió szívében helyezkedik el, erős falak és vizesárok veszi körbe.

Tokió, Császári palota

Császári palota

A palotába bemenni nem lehet, de így is csodálatos látványt nyújt az épület, melyet gyalog is körbejárhatunk. A külső kertekbe bátran beléphetünk, ha pedig áprilisban járunk a városban és a császári palota környékén, a cseresznyefák virágzásának is tanúi lehetünk.

Meiji Singu szentély, Yoyogi park

A Yoyogi parkban található, lenyűgöző szentély Meiji császár és felesége emlékére épült 1920-ban.

Yoyogi park, Tokió

Yoyogi park

Az ország egyik legnépszerűbb szentélye, az év első napján látogatnak ide legtöbben, hogy imádsággal köszöntsék az új esztendőt. A Meiji Singu szentély megtekintése után érdemes egy sétát tenni ebben a gyönyörű parkban, melynek egyik érdekessége, hogy itt alakították ki 1964-ben az olimpiai falut.

Asakusa, Kaminarimon, Sensoji templom, Pagoda

A 7. században épített buddhista Sensoji templom a forgalmas Asakusa negyedben található. A templomhoz a Kaminarimon kapun át belépve jutunk el. A kapu a Szél és a Villám Istenének Kapuja, két oldalán ennek a két istenségnek a szobrát, közepén pedig egy hatalmas papírlampiont láthatunk.

Sensoji, Tokió

Az Asakusa jelképévé vált Kaminarimon kapun belépve egy óriási, vásári forgataggal teli utca fogad bennünket, melyen áthaladva megnyugvást nyújt a Sensoji templom békéje. A Sensoji mellett egy meseszép, ötszintes pagodát is megtekinthetünk, melynek magassága 53 méter. Az öt szint lentről felfelé haladva: föld, víz, tűz, szél, űr.

Shinjuku Gyoen park

Ez az egyik legnagyobb és legnépszerűbb park Tokióban, közel 60 hektár területen fekszik.

Shinjuku Gyoen, Tokió

Shinjuku Gyoen

Nagyon békés, nagyon szép, természetesen tavasszal nyújtja a legszebb látványt, amikor kivirágoznak a cseresznyefák, de minden évszakban érdemes felkeresni, mert pihentető, nyugtató hatással lesz ránk a tokiói nyüzsgésben.

Shibuya gyalogátkelőhelye

A Shibuya negyed hatalmas gyalogátkelőhelyét biztosan láttuk már valamelyik filmben, de élőben még megdöbbentőbb a gyalogostömegek áramlása.

Shibuya, Tokió

Shibuya

A gyalogátkelőhelyet körülvevő hatalmas épületeken óriási neonreklámokat láthatunk. A Shibuya negyed mindig lüktet, éjjel-nappal mozgalmas, rengeteg üzlet, étterem, szórakozóhely található itt.

Akihabara

Ha nem ijedtünk meg, amikor a Shibuya negyed gyalogátkelőhelyét használtuk, feltétlenül látogassunk el Akihabara negyedébe is.

Akihabara, Tokió

Akihabara

Ez egy olyan forgalmas városrész, ahol a legmodernebb technológiai újításokat, kütyüket, hi-tech eszközöket csodálhatjuk meg. Itt mindig izgalmas és megdöbbentő dolgokat találunk. Vegyünk valamit és nyűgözzük le vele az itthon maradt rokonokat, barátokat!

Ginza

Ha nem érdekelnek minket a legmodernebb technikai vívmányok, de szeretünk shoppingolni, Ginza negyedét nekünk találták ki: ez a világ egyik legnagyobb luxus bevásárló negyede.

Ginza, Tokió

Ginza

A legnevesebb nemzetközi üzleteket, éttermeket és kávézókat találjuk itt meg.

Tokiói torony

A párizsi Eiffel-torony inspirálta torony 333 méter magas, Japán második legmagasabb épülete. A távközlési- és kilátótoronyban üzleteket, szórakozóhelyeket is találunk.

Tokió-torony

Tokiói-torony

Ha nincs tériszonyunk, menjünk fel a torony 150 méter magasságban található Main Deck, vagy a 250 méter magasságban lévő Top Deck kilátójába, és csodáljuk meg fentről is ezt a különleges fővárost.

+1 tipp: Ha eszünk ágában sincs elhagyni Tokiót, akkor is látogassunk el a főpályaudvarra és üljünk fel egy induló shinkanzenre. Mindegy, hogy hová megy. Próbáljuk ki, milyen 300 km/h-val vonatozni. Jól véssük az eszünkbe és a szívünkbe a pillanatokat, melyeket felidézhetünk majd akkor, amikor itthon a MÁV menetrendjét bogarásszuk.

Jártál már itt? Értékeld ezt az úti célt!

Csak bátran!

Átlag 5 / 5. Szavazatok: 2

Egyelőre még nem érkezett szavazat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük