Százával verték le a fecskefészkeket egy szolnoki építkezésen

0
(0)

Miért is izgatna bárkit e madarak sorsa? Ezek csak fecskék, fontosabb a szép, új betonépület.Fecskecsaládok százait ölhették meg, vagy minimum elüldözték egy szolnoki orvosirendelő-felújítás miatt.

Az Átlátszó azt írja, civilek 200-300 fecskefészket számoltak össze az orvosi rendelő falán és beszögeléseiben, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Szolnoki Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályának munkatársa, dr. Nemes Gábor mindösszesen nyolcvan fészket vélelmezett.

A fecskefészkek leverése

engedéllyel is kizárólag a fészkelési időszak megkezdéséig lehetséges, a lap viszont úgy tudja, a projektet elnyerő Niké 26 Kft. az építkezési munkálatokat csak május 20. után kezdte meg.

Addigra a védett molnárfecskék már hazánkba értek, s az épületet úgy állványozták fel és vették körbe hálókkal, hogy ott már fecskék fészkeltek.

Horváth István, a Niké 26 Kft. ügyvezetője azt állította, hogy a munkálatok által érintett fecskefészkek eltávolításra engedélyük van, de

a szerző később kétségbeesett fecskéket látott a fészküket keresve.

A civilek végül rendőrt hívtak, órákig tartott a helyszínelés, végül Nemes a „hálókat levetette a rendelőnek a bejárati részénél található lépcső feletti tető alól”, és a rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást.

Jártál már itt? Értékeld ezt az úti célt!

Csak bátran!

Átlag 0 / 5. Szavazatok: 0

Egyelőre még nem érkezett szavazat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük