Még ebben a hónapban leeshet az első hó

0
(0)

Hidegbetörést jósolnak a friss modellfuttatások.

Szerdán a hidegfront jelentős csapadékkal vonul át hazánk felett, országos átlagban 15-20 mm eső valószínű, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 14-23 fokra esik vissza

– vázolta a 24.hu-nak Molnár László meteorológus, a Kiderül.hu munkatársa. Nyugaton lesz a hidegebb, keleten melegebb.

Csütörtöktől már csak szórványosan fordulhat elő eső, zápor, és egyre többet láthatjuk a Napot. Lassú melegedés veszi kezdetét, a hétvégére 18-23 fok várható. Vasárnaptól egy mediterrán ciklon veszi át uralmát hazánk időjárása felett, jelentős csapadékot hozhat.

Ami viszont a távolabbi kilátásokat illeti, a drasztikus változás sem kizárt. Az Agronaptár.hu hosszú távú előrejelzése szerint a front nyomában, jövő hét elejétől jelentős lehűlés veszi kezdetét, a hőmérsékleti maximumok 14-15 között alakulnak, a hónap közepén pedig már éjjelente fagypont felé közelítenek.

Jelenleg úgy számolnak, hogy

az október 23-ai hétvégére érkezik egy hidegbetörés, ami az északkeleti országrész magasabban fekvő területein havazással is járhat.

Molnár László szerint azt is fontos megemlíteni, hogy az északkeleti áramlás nem szokott komoly csapadékkal járni. A várhatóan fagyos éjszakák és 8-10 fokos nappalok viszont – a megszokottnál egy hónappal korábban – valószínűleg elhozzák az idei tél első leheletét.

(24.hu)

Jártál már itt? Értékeld ezt az úti célt!

Csak bátran!

Átlag 0 / 5. Szavazatok: 0

Egyelőre még nem érkezett szavazat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük