Látványos térképen a klímaváltozás: ilyen lesz az éghajlat az észak-amerikai nagyvárosokban

0
(0)

Ha nem történik drasztikus változás, és nem találnak fel valami csodaszert a Föld légkörében található szén-dioxid és más üvegházhatású gázok mennyiségének csökkentésére, a globális felmelegedés durva változásokat eredményez az egyes területek éghajlatában.Interaktív térképen ábrázolják Matt Fitzpatrick ökológus nyomán, hogy a létező becslések és forgatókönyvek alapján milyen időjárásra kell számítani 60 év múlva egy adott területen – írja a Qbit.

A kalkuláció szerint New Yorkjában olyan lesz az idő, mint manapság Arkansasban, ahol a nyár átlagosan 5 Celsius-fokkal melegebb és 20,8 százalékkal szárazabb, mint a mai New Yorkban.

Klímaváltozás Észak-Amerikában

Los Angeles az előrejelzések szerint 4,6 fokkal lesz melegebb, és 80 százalékkal szárazabb, ami a mexikói Las Palmas klímájára emlékeztet, Chicago pedig 4 fokkal melegebb és több mint 30 százalékkal csapadéktalanabb időre készülhet, kb. olyanra, mint amilyen mostanában Kansasban van. Az optimistább forgatókönyv szerint Chicagóban a melegedés nyáron csak 1,3 Celsius-fokos lesz, és a szárazság is csak 8,6 százalékkal fokozódik.

A térkép ide kattintva érhető el >>

 

 

Jártál már itt? Értékeld ezt az úti célt!

Csak bátran!

Átlag 0 / 5. Szavazatok: 0

Egyelőre még nem érkezett szavazat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük