Halálos áldozata is van a délutáni özönvíznek, katasztrofális a helyzet

0
(0)

A vasárnap délutáni vihar országszerte számos helyen okoz fennakadásokat: utakat öntött el az esővíz, a szél és a jég fákat döntött ki és épületeket rongált meg. A katasztrófavédelem kora délutáni tájékoztatása szerint csak Budapesten több mint 350 helyszínen kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak.

Meghalt egy nő, akit elsodort egy villámárvíz vasárnap délután Tótvázsonyban – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője.

Kucsera Katalin elmondta: a 66 éves nő a férjével vasárnap délután

a kertjük végében levő hídpillért akarta megtisztítani az eső miatt megáradt időszakos vízfolyás hordalékától, ám belecsúszott a vízbe, és a villámárvíz mintegy hetven méteren sodorta magával.

A bajba jutott nőt a katasztrófavédelem munkatársai húzták ki a vízből, de a mentők már nem tudták újraéleszteni.
A rendőrség általános közigazgatási eljárásban vizsgálja az eset körülményeit – tette hozzá a szóvivő.

A Fejér megyei Gyúrón is katasztrofális a helyzet, önkéntes segítőket várnak:

Katasztrófaállapot Gyúrón

ÖNKÉNTESEKET VÁRUNK MOST! Indulás a Fő u. 142. előtt a polgármestertől 17:30-kor! Az önkénteseket ifj. Domak András vezeti. Lapát vödör kell! Gumicsizmát esőkabátot és váltóruhát hozzon mindenki magával. A tűzoltóparancsnok és a polgármester egyeztettek. A települést védik a várható áradásban, önkéntesekkel tudják segíteni Gyúrón a katasztrófahelyzetbe kerülteket.

Közzétette: Pázmánd – 2020. június 14., vasárnap

Országszerte sok helyen okozott fennakadásokat a vasárnap délutáni vihar, Budapesten több mint 350 helyre vonultak ki a tűzoltók – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.

Dóka Imre elmondta: a nagy mennyiségű csapadék Budapest valamennyi kerületében munkát adott a tűzoltóknak.

Földcsuszamlás Pilisborosjenőn:

Földcsuszamlás Pilisborosjenőn

Pilisborosjenõ, 2020. június 14.
Munkagép a 10-es fõút sárral és aszfaltdarabokkal borított szakaszán a vihar után Pilisborosjenõn 2020. június 14-én. A Pest megyei községben a lezúduló esõvíz egy mezõgazdasági területrõl a földet, valamint az útburkolatot elsodorva elöntötte és járhatatlanná tette a 10-es fõút egy szakaszát.
MTI/Lakatos Péter

Szintén az esőzések miatt riasztották több esetben a katasztrófavédelem munkatársait Fejér megyében Bicske és a Váli-völgy térségébe, Komárom-Esztergom megyében Tatabánya, Jász-Nagykun-Szolnok megyében pedig Szolnok környékére – mondta.

Hozzátette: a Balatonnál jellemzően kisebb fakidőlések miatt kellett kivonulniuk a tűzoltóknak, akik még délután is országszerte több helyszínen dolgoztak.

A szóvivő arra kérte a lakosságot, hogy kísérjék figyelemmel az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetéseit.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Ravazdon villám csapott egy körülbelül száz négyzetméter alapterületű családi házba vasárnap délután. A tetőszerkezet nem gyulladt ki, viszont mintegy tíz négyzetméternyi felületen beizzott, ezt a tűzoltók megszüntették.

Szolnokon is leszakadt az ég:

A 10-es utat le kellett zárni az ürömi körforgalomnál az útra hömpölygött sár miatt.

Üröm elesett:

Üröm elesett

Közzétette: Attila Horvath – 2020. június 14., vasárnap

A rendőrség lezárta az út Üröm és Solymár közötti szakaszát.

A rendőrség azt írta: a sár és törmelék miatt járhatatlanná vált útszakasz megtisztításáig a rendőrök elterelik a forgalmat, az ürömi, valamint a solymári körforgalomnál visszafordítják az arra közlekedőket.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint a 10-es főút egy csatlakozó, önkormányzati kezelésű mellékutcájának a burkolatát bontotta meg a heves esőzés, majd a főútra mosta azt, más hordalékkal együtt. A társaság szentendrei mérnökségének szakemberei egy rakodó- és egy seprűs tisztítógéppel megkezdték az útszakasz takarítását.

Pilisborosjenő az áradás után:

Közölték: a főút nem sérült meg, a takarítást pedig előreláthatóan a késő délutáni, kora esti órákban befejezik. Addig kerülni az Üröm-Budakalász-Csobánka útvonalon lehet.

A Déli pályaudvart is elöntötte a víz:

Déli pu, lábmosó

Közzétette: Szürke Doboz – 2020. június 14., vasárnap

 

Jártál már itt? Értékeld ezt az úti célt!

Csak bátran!

Átlag 0 / 5. Szavazatok: 0

Egyelőre még nem érkezett szavazat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük