Fantasztikus felvételek – a világ tetejét indul meghódítani Lengyel Ferenc hegymászó

Lengyel Ferenc, a Kalifa Alpin Csapat hegymászója az alaptábori trekking legmagasabb pontjának számító, 5160 méteres Larke-hágón keresztül jutott el a hágótól mintegy 20 kilométerre fekvő Samdoig (3872 m), majd innen csütörtökön érte el Sama Gaun faluját – közölte a Kalifa Alpin Csapat csütörtökön.

Yak Kharka, 2019. szeptember 12.
Lengyel Ferenc, a Kalifa Alpin csapat hegymászója a nepáli Yak Kharka közelében, útban a Manaszlu alaptábora felé 2019. szeptember 10-én. Lengyel Ferenc a 8163 méteres Manaszlu meghódítására készül oxigénpalack és magashegyi teherhordók nélkül.
MTI/Mónus Márton

Közlésük szerint remekül halad Lengyel Ferenc, a Kalifa Alpin Csapat hegymászója, aki a tervekhez képest egy nappal előbb érte el Sama Gaun faluját, így hamarosan megérkezhet

a Föld nyolcadik legmagasabb hegyének, a 8163 méter magas Manaszlu 4700 méteren fekvő alaptáborába és megkezdheti a magaslati táborok kiépítését.

Samagaun, 2019. szeptember 12.
Lengyel Ferenc, a Kalifa Alpin csapat hegymászója a nepáli Sama Gaun közelében, útban a Manaszlu alaptábora felé, háttérben a Manaszlu gleccser 2019. szeptember 12-én. Lengyel Ferenc a 8163 méteres Manaszlu meghódítására készül oxigénpalack és magashegyi teherhordók nélkül.
MTI/Mónus Márton

A Kalifa Alpin Csapat hegymászójának idei célja, hogy az Alpok 82 négyezresének és a 7134 méteres Ibn Szína-csúcs megmászása után oxigénpalack és magashegyi teherhordók segítsége nélkül teljesítse első nyolcezresét, a 8156 méter magas Manaszlu hegycsúcs meghódítását.

Samdo, 2019. szeptember 12.
Lengyel Ferenc, a Kalifa Alpin csapat hegymászója véroxigénszintet mér a nepáli Samdóban 2019. szeptember 12-én. Lengyel Ferenc a 8163 méteres Manaszlu meghódítására készül oxigénpalack és magashegyi teherhordók nélkül.
MTI/Mónus Márton

A közlemény idézi Lengyel Ferenc hegymászót, aki elmondta, hogy kemény napon vannak túl.

“Érdekes belegondolni, hogy már a trekking során magasabban voltam, mint a Mont Blanc csúcsa, de őszintén szólva már nagyon várom, hogy az alaptáborban legyünk és elindulhassak felfelé. Gyönyörű a trekking, csodálatos az útvonal, de már itt az ideje mászni”

Larke-hágó, 2019. szeptember 12.
Lengyel Ferenc, a Kalifa Alpin csapat hegymászója az 5106 méter magas Larke-hágónál 2019. szeptember 11-én. Lengyel Ferenc a 8163 méteres Manaszlu meghódítására készül oxigénpalack és magashegyi teherhordók nélkül.
MTI/Mónus Márton

– hangsúlyozta a hegymászó.

Samdo, 2019. szeptember 12.
Lengyel Ferenc, a Kalifa Alpin csapat hegymászója a nepáli Samdo közelében, útban a Manaszlu alaptábora felé 2019. szeptember 12-én. Lengyel Ferenc a 8163 méteres Manaszlu meghódítására készül oxigénpalack és magashegyi teherhordók nélkül.
MTI/Mónus Márton


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük