Chimelong, a világ legnagyobb akváriuma

0
(0)

Elképesztő méreteiről vált híressé Kína legújabb óceánparkja, amely a hivatalos visszaigazolások szerint több világrekordot is megdöntött. A Chimelong Óceánbirodalom nevet viselő témapark a dél-kínai Kuangtung tartomány Csuhaj városában nyitott meg április elején.

A 143 hektáros területet felölelő együttes a Guinness-rekordok sorában immár hivatalosan a világ legnagyobbja: akváriumai összesen 49 millió liter vizet tartalmaznak. Köztük található a világ legnagyobbja, egy 22,7 millió literes, amelyben hatalmas cetcápák róják a köröket. A Chimelong Óceánbirodalom tudhatja magáénak a világ legnagyobb akváriumi üvegét is 39,6 méteres hosszával és 8,3 méteres magasságával. Szintén itt található a világ legnagyobb, 12 méter átmérőjű vízalatti kupolája.

A témapark hét fő térre tagolható, amely a vízi világ változatosságát mutatja be az Amazonastól a Déli-sarki tengerig. Az Óceánbirodalom területén cirkusz, vízi hullámvasutak, szórakoztató- és vendéglátóipari egységek és egy ötdimenziós mozi is helyet kapott. A létesítmény közvetlen összeköttetésben áll a Chimelong Hengqin Hotellel, amely a világ legnagyobb ökológiai témájú szállodája.
A három év alatt, több mint 800 millió dolláros beruházással felépített témapark tervezője az amerikai PGAV

Destinations, amely többek között a Hongkongi Nagy Akváriumot vagy a világhírű terrakotta-hadseregnek is helyet adó hsziani múzeumot is referenciái között tudhatja.

Fotók: huffingtonpost, Pinterest

cl9

cl6

cl5

cl7

cl1Chimelong akvárium

Jártál már itt? Értékeld ezt az úti célt!

Csak bátran!

Átlag 0 / 5. Szavazatok: 0

Egyelőre még nem érkezett szavazat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük