Aludj a halakkal! – Úszó szálloda Zanzibárban

0
(0)

Zanzibár a Kelet-Afrikai Tanzánia partjai mentén fekvő szigetcsoport neve. Két legnagyobb tagja az Unguja és a Pemba. Ez utóbbi sziget közelében található a világ egyik legfurcsább szállodája. A háromszintes lebegő hotelt egy víz alatti szállodák tervezésére specializálódott svéd cég alkotta meg.

Víz alatti szálloda

 

A hálószoba négy méterrel van a víz szintje alatt, és elképesztő látványt tárul elénk, ha az ablakon keresztül kitekintünk. Az Indiai-óceán élővilága a korallszirtek környékén különösen gazdag és változatos. A parttól mintegy 250 méterre lehorgonyzott szálloda körül színpompás halak, félénk tintahalak, és sok más érdekes tengeri élőlény tengeti mindennapjait, mit sem sejtve arról, hogy a méregdrága szállásért cserébe árgus szemmel figyelik minden mozdulatukat. A víz alatti világot éjszaka spotlámpákkal világítják meg, ami még több különleges tengeri lényt vonz a szállodai vendégeinek közvetlen közelébe.

Víz alatti szálloda Zanzibárban

A szálloda tervezője, Mikael Grenberg hazájában, Svédországban, a Malaren-tavon alkotta meg első úszó szállodáját.

Ami az árakat illeti, egy éjszaka két főre 1500 dollárba (kb. 345 ezer forint), míg egy főre „csak” 900 dollárba (kb. 207 ezer forint) kerül.

Jártál már itt? Értékeld ezt az úti célt!

Csak bátran!

Átlag 0 / 5. Szavazatok: 0

Egyelőre még nem érkezett szavazat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük